2020-09-22
最近去左呢間旺角既日式居酒屋黃店:令和鍋物酒場!冇得去日本, 就豪食一下, 點左個二人前套餐 - 松, 岩哂有選擇困難嘅我XD有沙津、前菜、刺身、炸物、小食,就連石燒、鍋物都有, 其實好抵食!好鐘意麻醬豆腐沙津,豆腐好嫩滑,加埋海葡萄同魚子既口感好有層次!四色刺身盤中最鐘意赤蝦+油甘魚有2件, 幾新鮮嫩滑又肥美!主食仲有石燒日本和牛(150g), 有店員親自serve我地, 幫我地燒埋嫁, 和牛份量好足, 牛味好出, 未到入口即溶, 但有和牛嘅油香, 加埋海鹽就更加好食👍🏻👍🏻套餐仲有海鮮鍋物,海鮮有海老、扇貝、生蠔賊、烏賊等,全部都好新鮮同大份,豬骨湯食到最後吸晒海鮮既鮮味!另外仲點左蟹肉可樂餅,薄薄金黃嘅外皮同入面滿滿嘅蟹肉,熱騰騰非常好食!
四色刺身盤中最鐘意赤蝦+油甘魚有2件, 幾新鮮嫩滑又肥美!