2024-09-07
一年多前到訪過這一間位於大角咀的意大利餐廳「The Francesco」,已經覺得食物質素非常之高,適逢最近佢哋轉左餐牌,多款美食重新演繹,但係價錢平咗一大截,真心推薦「高質食物、街坊價錢」,好似今日我哋食咗兩款主菜、小食、甜品和飲品,都係大約$500左右,而且仲要非常之好食,大推大推🫶▪️Grilled Pineapple Half Chicken $ 158香燒菠蘿半邊黃油雞配雜菜新薯🌟🌟這個好食到癲的黃油雞,外皮超級香脆雞肉嫩滑,而且好入味,雞皮與雞肉之間有一層甘香嘅雞油,真係人間美味,配菜份量亦相當多,有三個焗得軟腍嘅新薯,即焗香甜新鮮菠蘿和大量新鮮沙律菜,呢個價錢我絕對相信其他餐廳食唔到呢個質素 ▪️Uni Pasta with Creamy Sauce $ 168海膽忌廉汁意粉意粉軟硬腍適中,非常掛汁,每一條被濃濃嘅海膽忌廉汁包圍着,醬汁濃香又Creamy,加上一片片的海膽和巴馬臣芝士,令意粉味道好濃郁,美味▪️Fries 炸薯條 $ 48炸薯條控去到任何西餐廳都要食,炸薯條外脆內軟,配上卡津粉調味,香口有惹味▪️Tiramisu 提拉米蘇 $ 78意大利餐廳點可以唔食經典原味既
香燒菠蘿半邊黃油雞配雜菜新薯🌟🌟
海膽忌廉汁意粉
▪️Fries 炸薯條 $ 48
▪️Tiramisu 提拉米蘇 $ 78
意大利餐廳點可以唔食經典原味既tiramisu,面層鋪上大量可可粉,口感綿滑濕潤,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,非常正宗意大利口味,最原始的風味
▪️Peach Iced Tea $ 48
香桃冰茶桃味清香,微微香甜,清甜冰凍又解渴