2023-10-11 671 瀏覽
中秋後天氣明顯涼左,呢晚就同朋友仔去食熱辣辣嘅串燒~ 估唔到俾我地搵到呢間【Katachi Bar & Kushiyaki - 御庭居】性價比高嘅日式串燒專門店,啲串燒好好味,而且仲係通宵營業,又唔限時,可以約埋三五知己傾夜少少都得~餐廳位於元朗,地方寬敞,環境好Chill,坐位舒適,喜歡飲番兩杯嘅朋友,呢度有多款酒類提供,價錢都幾合理,happy hour時段更抵飲~我同朋友仔就點左mocktail和cocktail各一杯~  Mocktail MixBerryParadise 成杯粉紅色的,充滿少女味,而且味道有啲似草莓奶昔,香甜可口~ Cocktail SeaBreeze是火紅紅的,充滿熱情嘅夏人氣息,有薄荷和果香,好易入口~來到呢度一定要試佢地嘅招牌菜「日式串燒」啦,建議點精選套餐,十款 #串燒任選都只係$268,真係好抵食,而且好出色呀~喜歡食雞肉臟的我,點了雞肝和雞心~免治雞肉棒肉質嫩滑~雞全翼燒到金黃色,見到就想食~必點燒白鱔,好新鮮,肉質彈牙~燒菠蘿就食得多,冰燒柚子菠蘿真係第一次食,外層涼到入心,裏面火熱,冰火交融~荔枝豚肉卷有好清香的荔枝香味,減低豚肉本身的油膩感~

喜歡食雞肉臟的我,點了雞肝和雞心~

免治雞肉棒肉質嫩滑~

雞全翼燒到金黃色,見到就想食~

必點燒白鱔,好新鮮,肉質彈牙~

荔枝豚肉卷有好清香的荔枝香味,減低豚肉本身的油膩感~

蒜香牛舌大份夾抵食,好腍好香軟~

唐揚魷魚好鬆化~

一口芝士入口即溶~

另外還點了一碟,#西京豚頸肉 香嫩爽口~

如果個胃仲有位,不妨試試櫻花蝦豚肉炒飯,炒飯加入了櫻花蝦,大大提升了口感~

呢餐連加一夾埋都只係約600元咋! 餐廳仲設有電視、有波睇、Wifi 鏢機、桌球枱,絕對係間能一次過滿足晒食玩飲嘅日式串燒專門店呀!以後可以多啲同朋友嚟食飯喇~
2023-10-04
3 分鐘 (堂食)
  • 串燒精選套餐
  • 西京豚頸肉