2023-10-18
今次去Day 22 steak🥩 真係性價比高,餐廳服務好,而且可以感受到喺小店嘅用心同專業。餐廳主打牛扒,有好多款選擇,價錢亦都唔貴,食物有質素。首先,我揀咗安格斯牛仔骨$98,可以自行揀牛油🧈我揀咗鵝肝牛油嘅配搭,+$38轉套餐,包括當日餐湯、意粉/芝士薯條、飲品及甜品。牛仔骨肉質嫩滑,配上豐富嘅牛油鵝肝牛油醬汁,味道更香。而且鐵板上自己燒,可以按個人喜好調教熟度。芝士醬薯條,薯條香脆,芝士醬濃郁。餐飲揀咗柚子蜜。接著,我點咗美國牛柳配大蝦$248,配上蒜蓉牛油。同樣有一個轉套餐+$68,包括酥皮湯同大杯裝飲品。美國牛柳牛肉嫩滑多汁,蒜蓉牛油增添了香脆的口感。酥皮湯好酥脆。最後跟餐甜品係芒果布甸,芒果味道濃郁,質感滑溜,食完好滿足。
首先,我揀咗安格斯牛仔骨$98,可以自行揀牛油🧈 我揀咗鵝肝牛油嘅配搭,+$38轉套餐,包括當日餐湯、意粉/芝士薯條、飲品及 甜品。 牛仔骨肉質嫩滑,配上豐富嘅牛油鵝肝牛油醬汁,味道更香。 而且鐵板上自己燒,可以按個人喜好調教熟度。芝士醬薯條,薯條香脆,芝士醬濃郁。餐飲揀咗柚子蜜。
接著,我點咗美國牛柳配大蝦$248,配上蒜蓉牛油。 同樣有一個轉套餐+$68,包括酥皮湯同大杯裝飲品。美國牛柳牛肉嫩滑多汁,蒜蓉牛油增添了香脆的口感。酥皮湯好酥脆。