2022-03-07 77 瀏覽
屯門盤子工房已經唔係第一次食,之前去過海趣坊嗰間分店食,今次嚟到建生邨依然想再encore呢間高質Cafe。兩間盤子工房都開喺屯門,但係Menu嘢食都有少少分別。不過一樣嘅係兩間餐廳嘅環境都好靚,俾人好舒服自在嘅感覺。記得上次食就俾佢嘅焦糖咖啡深深咁吸引住,今次返到嚟梗係要再叫!除咗必叫嘅焦糖咖啡,我都叫咗得呢間分店先會有㗎鹹牛肉熱狗,味道都係水準之上。再叫咗之前想試,但係食唔落嘅明太子蟹子意粉,大份、好味!朋友同我都想食薯條,但係又唔想係熱狗加薯條,因為咁樣無醬,於是,就散叫咗一份薯條配兩隻醬,我哋揀咗黑松露同芥末蜜糖味,兩隻味道都好出色,一鹹一甜。呢間餐廳真係實力與外貌並重,如果佢開係我屋企樓下,我真係一個禮拜起碼要食返兩三次。疫情嚴峻,希望餐廳撐得住!我會再嚟㗎 !💛