2023-03-05 46 瀏覽
竟然係商廈林立既觀塘有間咁出色既burger店?!🍔有日路過觀塘附近,見到有間有戶外sitting既burger店,感覺幾chill,價錢同區黎講又幾抵食,一於入去試下🙌🏻我地叫左兩個 Moo Moo滋味套餐,食物分別如下👇🏻🧡 經典之堡 $60黎到burger專門店又點可以唔試下classic之選,咬開個包包外脆內軟,入面有彈性,唔會扁曬,而且微脆,再望下牆身見到原來個包係本地工場用日本麵粉自製,仲無任何防腐劑同添加劑,唔怪得咁好食啦🥰漢堡扒食落好有牛味,唔會太乾,呢個價錢黎講又咁大塊肉好抵食😎🧡 細沙律/汽水 (跟餐+$15)跟餐加$15就有細沙律同汽水,雖然話係細沙律,但其實份量一d都唔少,配上餐廳調配既沙律汁,酸酸甜甜,非常開胃,沙律菜亦都有唔少配料,例如紅腰豆同玉米,唔會話淨係得菜咁寡😙🧡 白菌之堡 $65呢個包包同樣外脆內軟,白菌同burger好夾,菇味中和到肉既油膩感之餘又唔會蓋左牛肉幾香味,味道方面配合得非常好,d菇仲非常新鮮juicy,食到停唔到口🥳🧡 芝士肉醬薯條/汽水 (跟餐+$29)肉醬份量好足,可以覆蓋每一條薯條,薯條比較粗切有口感,食落都好足料,感覺唔會太粉
竟然係商廈林立既觀塘有間咁出色既burger店?!🍔

我地叫左兩個 Moo Moo滋味套餐,食物分別如下👇🏻
🧡 經典之堡 $60

🧡 細沙律/汽水 (跟餐+$15)

🧡 白菌之堡 $65

🧡 芝士肉醬薯條/汽水 (跟餐+$29)
肉醬份量好足,可以覆蓋每一條薯條,薯條比較粗切有口感,食落都好足料,感覺唔會太粉,亦都好大碟,夠曬兩個人食😝

另外叫左兩杯特飲,分佈係青蘋果特飲同蜜桃冰茶,飲落清新解渴👍🏻

📍 MOO MOO
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

📌人均消費: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #steak#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #美國菜#hkfoodpic#hkfoodblog #bistro #cafe#LF觀塘#美式快餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #觀塘美食推介#觀塘美食 #burger