2021-04-27
今日個friend帶我去旺角食好西,打邊爐。揀左最貴個至尊餐,有雞煲,海鮮同靚牛肉。由於個friend熱氣,所以唔要個雞煲,真接打邊爐。我哋揀左胡椒豬骨湯底,個湯好甜,原來落左椰子水,餐廳果然有heart,湯底啲胡椒味夠晒濃,啱晒我哋口味,超正!一開始就上左個海鮮拼盤同牛肉拼盤,海鮮拼盤有2隻南非鮑魚,2隻蝦,2隻大聖子,2隻蠔,2片脆肉鱞,2塊脆骨腩,2隻蜆。重點推介鮑魚,聖子,蝦,脆骨腩,排名分先後。南非鮑好大隻,肉好厚身,絕對唔係大陸鮑魚,味道差好遠,南非鮑嘅鮑魚味濃好多,鮮好多。隻聖子同蝦都好新鮮,好爽口,又大隻。脆骨腩好脆,夠油,個friend平時唔食鱞魚都讚不絕口。海鮮已經夠正,喜出望外嘅係牛肉都好得,拼盤有4款牛:安格斯肩胛肥牛,安格斯牛小排,手切牛頸脊,聽到個名同睇到啲相就知高質啦!牛味好香,好滑,夠琳,超正!最後個北海道牛奶甜品為呢一餐畫上完美句號。餐廳有獨立VIP房,我哋諗住約班friend再黎食!!!
隻聖子同蝦都好新鮮,好爽口,又大隻。
脆骨腩好脆,夠油,個friend平時唔食鱞魚都讚不絕口。
最後個北海道牛奶甜品為呢一餐畫上完美句號。
餐廳有獨立VIP房,我哋諗住約班friend再黎食!!!