2022-08-17
表姐升職做大佬,我就得益有飯食🎉👏 無意中發現呢間歷史悠久既日式放題,而我竟然咁遲先黎食。其實主要係以前唔係中環區返工,所以非常懶去中環🙈無限時 6至10 $598/位,另外經Openrice訂有8折頭盤已諗定,一黎就龍蝦刺身先😍 原隻幾鮮甜再黎個海鮮拼盤樣樣試下,除左三文魚質素一般之外,款款都好新鮮好好食👍 鐵板鴨肝: 正呀,即煎外脆內軟,食左3轉😱 不過底層係軟方包唔係多士鐵板帆立貝&釀蟹蓋: 一上枱已經覺得呢間真係質素高D,起碼唔係一pat醬一pat芝士咁焗,食完都唔知食乜咁😂 帶子剛剛熟唔韌,蟹蓋食到蟹肉,一粒粒👍海胆小手卷&拖羅小手卷 (嗌左少飯): 2款都好食,海胆一D腥味都無鐵皮厚燒牛柳&鐵板薄燒牛肉: 2款都好食,口感唔同,呢間既鐵板類真心唔錯👍炸軟売蟹: 好食,無乜炸粉,啖啖蟹肉串燒尤魚筒仔: 好味串燒雞軟骨: 咸香好食鹽燒大蝦: 即燒,有蝦膏,仲好實肉甜品: 個肚好脹,已經無位塞,最後只試左5色雪糕球 豆腐,綠茶,芝麻,柚子,芒果鯛魚湯: 我次次食到好飽都飲碗湯暖下胃,好好飲💕忍唔住飲左2碗蟹子沙律: 一睇就係一碗碗放雪櫃,唔太新鮮厚燒咸牛舌: 唉,見有食評話爽口,
頭盤已諗定,一黎就龍蝦刺身先😍 原隻幾鮮甜
炸軟売蟹: 好食,無乜炸粉,啖啖蟹肉
串燒尤魚筒仔: 好味
串燒雞軟骨: 咸香好食
鹽燒大蝦: 即燒,有蝦膏,仲好實肉
蟹子沙律: 一睇就係一碗碗放雪櫃,唔太新鮮
厚燒咸牛舌: 唉,見有食評話爽口,滿心期待,點知係淋身個款
味道好過出面2百幾蚊個D放題,真係每樣食一轉都飽飽地,只怪我細食左🙈
另外,值頭一讚,員工服務幾好,有禮貌又會同客人講下笑咁,尤其上左年幾既服務生👍敬業樂業