2019-01-26 841 瀏覽
今日老闆請曬一眾手足去食lunch。從來都未聽過呢間"孔夫子",本來都無乜特別祈望,但去到之後,見到樓下個管理員叔叔已經好有禮貌,心諗,喺呢度開得舖,應該都有番咁上下。入到酒樓一坐低,見到枱面上方咗一個用竹做成嘅書"論語"做裝飾,就覺得有心思。見到menu入面有黑毛豬叉燒、黑毛豬叉燒包、松茸蘑菇包……有好多好特別嘅食物。老闆好豪爽,點咗好多好嘢俾大家食。除咗蝦餃、魚湯鮮竹卷、黑毛豬叉燒包等等的點心之外,仲有銅盤鱔蒸飯、鮑魚麵、西芹炒海蔘、臘味炒芥蘭……全部食物都好好味,當中"孔府招牌腸粉"好特別,裡面有一層脆脆,入面包住D素料,幾清爽。燒乳豬整得非常好食,外皮鬆脆,肉質嫩又能保持肉汁,非常高營。另外炸蝦亦有驚喜,用咗類似橙汁嘅汁做點綴,甜甜酸酸,好好味。另外,西芹炒海蔘中的海蔘份量不少,臘味炒芥菜中的臘味包含臘腸、膶腸和臘肉,可以照顧到不同人的不同口味。服務質素亦不錯,侍應生反應快。差不多我地一打開個茶壺蓋,就有人幫我地加水。整體而言,高水準,高質素。

整體而言,高水準,高質素