2023-02-17
天氣乍暖還寒,打邊爐就最啱。今次嚟到百樂中心呢間胡爐烚吓烚吓!平日都座無虛席,勁full,冇book真係好難有位😩入面裝修有擺心機,有啲中國風🏮 佢個隔湯篩勁方便,一人一個,可以畢湯又可以隔走啲湯!揀湯底都好糾結了,想試火焰龍蝦海鮮,不過又想暖下個胃,揀咗胡椒豬肚花膠雞湯好貼心地配料另上,雞已經熟咗,只係需要整番熱佢就得,唔怕啲肉煮到老哂。花膠都可以因應你想爽定淋哂而煮番入味。啲雞好滑好好食呀😍日式和風蕃茄沙律前菜嗌咗呢個好開胃,酸酸甜甜,每片蕃茄都切到好薄,加埋蔥蒜好香,連我平時唔食生蕃茄都食咗好多!胡爐牛拼盤牛魔王緊係要乜都食啲,牛胸爽成口油花但爽口,唔會膩。牛舌唔係普通牛舌,而係牛舌芯所以非常彈牙爽口!一次過滿足晒幾個願望嘅牛拼盤😍👍🏻雜丸同雜餃餃子極力推介黑松露蟹肉,皮薄+勁香黑松露味,好有新鮮感。當然韭菜餃同雲吞都好出色,啲餡好足料,蝦好彈牙,唔會舊皮好厚。而丸方面芝心蝦丸同埋梅菜豬肉丸都好驚喜,豬肉丸出面都好少有得食,芝心蝦丸咬落去噴晒啲芝士汁🤭最後緊係唔少得食菜去吸收湯底嘅精華😍😍正呀,竹蔗茅下下火,又唔會過甜!所有野都好高質,份量足夠,會再回頭😍
日式和風蕃茄沙律
胡爐牛拼盤
雜丸同雜餃
最後緊係唔少得食菜去吸收湯底嘅精華😍😍
正呀,竹蔗茅下下火,又唔會過甜!
所有野都好高質,份量足夠,會再回頭😍