2022-08-21
肥妹仔晚餐食西餐同日本嘢多,有陣時都鍾意同朋友去食下其他種類!呢一間串燒店價錢親民,食物質素又唔差,得閒黎食下串燒吹下水,爽!鹽燒安格斯一口牛$76牛就係肥妹仔每一次去食串燒都會叫嘅嘢,肉質爽口,啖啖肉,牛味都幾濃,鹽嘅調味剛剛好,唔會太鹹。鹽燒牛舌心 $38牛舌爽口彈牙,食落去一啲都唔薄身,正!孜然牛肉串 $36孜然味非常之惹味,送酒一流!汁燒五花腩 $20肥妹仔鍾意串燒食五花腩,因為燒嘅時候會將嗰啲肥膏燒到外邊肥膏脆卜卜,一啲都唔肥膩。香草豬頸肉$22呢度嘅豬頸肉超級爽口彈牙,一啲都唔淋,醬汁好好食。鹽燒雞軟骨 $32雞軟骨冇得輸,脆卜卜,加埋啲鹽落簡單好食。汁燒火雞腎 $16超欣賞呢度有火雞腎食,因為肥妹仔好鍾意食!佢嘅texture非常爽口彈牙!孜然羊肉串$44羊肉一啲都唔騷,好食。原條蒜香茄子 $35呢一個係自我安慰既dish, 茄子軟綿綿,勁香蒜味。汁燒大啡菇 $20唔好講笑,大啡菇燒完出嚟咬落去係會噴汁,好新鮮。金菇肥牛卷$44大佬貨色,但係有水準,see you tomorrow!煙肉車厘茄卷$18鹹香嘅煙肉燒到微脆,包上多汁嘅車厘茄,fresh!台灣腸$28唔使講,一
鹽燒安格斯一口牛$76
鹽燒牛舌心 $38
牛舌爽口彈牙,食落去一啲都唔薄身,正!
孜然牛肉串 $36
孜然味非常之惹味,送酒一流!
汁燒五花腩 $20
香草豬頸肉$22
呢度嘅豬頸肉超級爽口彈牙,一啲都唔淋,醬汁好好食。
鹽燒雞軟骨 $32
雞軟骨冇得輸,脆卜卜,加埋啲鹽落簡單好食。
汁燒火雞腎 $16
孜然羊肉串$44
羊肉一啲都唔騷,好食。
原條蒜香茄子 $35
呢一個係自我安慰既dish, 茄子軟綿綿,勁香蒜味。
汁燒大啡菇 $20
唔好講笑,大啡菇燒完出嚟咬落去係會噴汁,好新鮮。
金菇肥牛卷$44
大佬貨色,但係有水準,see you tomorrow!
煙肉車厘茄卷$18
鹹香嘅煙肉燒到微脆,包上多汁嘅車厘茄,fresh!
台灣腸$28
唔使講,一定好食!
蒜蓉焗金菇$30
超濃蒜蓉味,一啲都唔單調!
蒜蓉焗娃娃菜$30
邊個話串燒一定係食肉,食菜亦都好多汁,好惹味!
蒜蓉焗帆立貝$38
海鮮新鮮就是王道!肉質爽口彈牙!
清酒蒜蓉焗蜆$42
蜆無沙,淡淡的清酒香味,好Juicy
原隻燒扇貝$128
唔會燒到非常朝身,扇貝底仲有肉汁,底微脆!
椒鹽燒魷魚鬚$22
魷魚鬚腳燒到非常脆,肉質爽口彈牙,好食!