2023-11-27
今次嚟到天后搵食,最近有朋友介紹呢一間酒屋一杯喜,指網上面見佢哋嘅食物亦都好吸引,好快手就book咗呢一間試吓。餐廳環境好有日本居酒屋風味,店員仲話不定時會有live Band添。🎈蟹肉蟹籽沙律$118份量超多,適合兩個人以上🎈川海老唐揚 $68係一道炸蝦料理,用上新鮮嘅蝦,炸到外皮金黃酥脆,之後食埋入邊嘅蝦肉,非常鮮甜,作為前菜同埋餸酒非常一流!🎈刺身盛盒五點 $268五點分別係吞拿魚、帆立貝、油甘魚、墨魚、赤蝦,每一件刺身都十分新鮮鮮甜,而且每一件都非常厚身,必嗌!🎈太卷$90太卷主要材料有玉子、蟹柳、蟹籽、青瓜絲,非常適合小朋友,玉子嘅煎熟程度剛剛好,口感綿密細膩,與其他食材非常配搭。🎈雞胸軟骨串燒$38超級爽脆!外皮有少許焦香,雞軟骨爽得黎好有咬口!🎈鹽燒牛舌串燒$58選用牛舌芯作串燒,牛舌肉質細膩多汁!而且十分厚身!🎈雞肝串燒$42雞肝味濃郁,質地結實,外酥內嫩。經過燒烤後滲出濃郁嘅烤香味,口味十足!🎈神秘炒飯$98大致上材料有雞蛋、豚肉、蔥、紅蘿蔔,炒飯炒得好香口,好惹味!🎈黑豚沖繩苦瓜炒蛋$78好少食苦瓜嘅我對呢味餸對呢個餸刮目相看!沖繩苦瓜相對地冇咁苦,而且仲好爽脆!配
🎈蟹肉蟹籽沙律$118
份量超多,適合兩個人以上
🎈川海老唐揚 $68
🎈刺身盛盒五點 $268
🎈太卷$90
🎈雞胸軟骨串燒$38
超級爽脆!外皮有少許焦香,雞軟骨爽得黎好有咬口!
🎈鹽燒牛舌串燒$58
選用牛舌芯作串燒,牛舌肉質細膩多汁!而且十分厚身!
🎈雞肝串燒$42
🎈神秘炒飯$98
🎈黑豚沖繩苦瓜炒蛋$78
好少食苦瓜嘅我對呢味餸對呢個餸刮目相看!沖繩苦瓜相對地冇咁苦,而且仲好爽脆!配上豚肉同埋雞蛋,意外地好食!
🎈日本威士忌梳打$68