在咁多既日本料理入面,壽喜燒絕對係我個人最喜歡既美食。今次食既係一家風格獨特的文青風壽喜燒店。一入店裡,會俾日式木系極簡的裝潢風格所吸引,加上有溫暖的燈光,所有既元素都營造出一種溫馨而舒適的氛圍。係呢度食壽喜燒真係好chill 又relax 假日想食好少少,所以order左餐單入面兩個價格較高既壽喜燒set lunch, 分別係極上黑毛和牛A4同本延特選黑毛和牛餐,計返數平均都係300蚊一個人,以壽喜燒黎講都算幾平!上到枱見到既壽喜燒牛睇落好優質,滿滿既油脂分布,前者肉味較濃,食落肉質鮮嫩,肌肉纖維細膩,後者脂肪分佈一流,脂香感同口感極為豐富。估唔到呢個價錢食到咁優質既和牛,真係一啖一幸福!與此同時,呢度既壽喜燒湯都係一絕,味道鮮美,香甜可口,同和牛的肉質完美地融合在一起,加埋made in Japan 既蔬菜雜菌,成餐飯食落好滿足總結黎講,這家日本文青風格的壽喜燒店唔只提供左高質既牛牛,更提供了一種獨特的體驗。如果你係壽喜燒的愛好者,可以過嚟try try,因為用餐體驗真心唔錯呀

• 極上黑毛和牛A4
  • 本延特選黑毛和牛