2023-04-28
高質日式火鍋約咗朋友喺太古食飯,行吓行吓去咗康怡嗰邊見到有間新開嘅日式火鍋,咁啱天氣又涼咗,所以就決定同朋友一齊入去試吓。呢度嘅火鍋係一人一個鍋,所以兩個人可以揀唔同嘅湯底,湯底嘅選擇都好多,我哋分別揀咗華味鳥雞白湯骨膠原玫瑰花膠雞白湯原本以為雞白湯係清雞湯,完來有好多料,勁多肥嘟嘟嘅蠔,令到個湯好鮮味骨膠原湯就有朵靚靚玫瑰花,可以俾你打下卡🌹肉我地就揀左Set C 美國極品黑毛豚肉放題,除左可以食埋Set A同B嘅野食,自助區有小食、菜、丸類同麵食,葉菜就放係雪櫃入面,全部都好新鮮,丸類比平時食開嘅日式火鍋選擇多,最開心係有台式丸!有蓋cum住感覺乾淨✨唔少得嘅係醬料區,選擇齊全👍大大個雪櫃裝住唔同嘅嘢飲,選擇勁多,有汽水有茶,唔同國家嘅嘢飲都有,真係花多眼亂😆因為揀左Set C 上左湯底之後店員就上左黑毛豚肉,油花分布均勻,食落好香好有肉味另外我哋點咗美國CAB牛肩肉,肉味濃,有咬口牛五花,肥瘦適中同嫩滑蟹籽墨魚滑見到有d炸物同小食,貪得意叫左黎試下,食落都幾好!值得一讚既係追加嘅肉質素高同份量多,絕對唔係薄薄得幾片個種,每款食物都新鮮好食菜類一樣高質最後留返少少位食雪糕同甜品,有
骨膠原湯就有朵靚靚玫瑰花,可以俾你打下卡🌹
另外我哋點咗美國CAB牛肩肉,肉味濃,有咬口
牛五花,肥瘦適中同嫩滑
蟹籽墨魚滑
見到有d炸物同小食,貪得意叫左黎試下,食落都幾好!
菜類一樣高質
最後留返少少位食雪糕同甜品,有日式和果子、mini cake 、puff 不過已勁飽到爆炸,所以只係試左一款