平日好少專登走去book檯食飯,不過有幾個朋友食過都話好食,今次就book定lunch time同朋友上黎試下!Lunch menu既選擇都幾多,有成十幾款,第一次上黎都好難揀。研究完一大輪,我地兩個人揀左個壽司手卷set,同埋朋友之前推介既海膽龍蝦丼。落完單好快上沙律同茶碗蒸,雖然係跟餐但一啲都唔馬虎,食完前菜已經覺得唔錯。另外因為我地坐吧檯,一路食又可以睇住師傅幫我地預備食物,好似覺得樣樣都好新鮮咁。落單果時講左同朋友share食,師傅問過我地之後決定幫我地將壽司手卷set砌好切好一碟上,等我地可以自己揀食邊樣,安排好細心,上果陣都逐樣介紹番啲魚,不過我食食下已經唔記得哂😂!食左兩件之後落單個姐姐過黎同我地講叫我地睇下師傅,而家整緊我地個海膽龍蝦丼,佢話睇住隻龍蝦啱啱仲係游緊水,而家就整緊俾我地,諗到都覺得正。一黎到真係不得了,平時唔係點影食物既我都即刻相機食先。首先佢擺盤真心靚,龍蝦大隻多肉,海膽份量多,仲要幫你拆埋龍蝦膏!一食就覺得朋友完全無介紹錯,真係好新鮮好好食!我估呢款算係佢地招牌菜。其實個壽司set都好好食,帶子同海膽都好新鮮,連個配菜酸薑都好好食!不過因為朋友係壽司控

其實個壽司set都好好食,帶子同海膽都好新鮮,連個配菜酸薑都好好食!不過因為朋友係壽司控而且咩魚都食,食哂佢啲酸薑之後,我最後係留番啲壽司俾佢然後focus番個海膽龍蝦丼😂

個lunch set仲有包麵豉湯同甜品,我揀左豆腐雪糕,食完落單個姐姐仲問我地飽唔飽,我想講飽到唔想郁 😂

成間餐廳由入去到走都覺得好有心做,員工有禮貌,食物新鮮有質素。當日上去係1點,算多人但又唔嘈,環境整體都幾好。朋友成日食日本嘢都覺得唔錯,有機會一定再黎試其他嘢!
2019-12-07
  • 海膽龍蝦丼