2018-05-15 118 瀏覽
早2日同朋友慶祝生日,佢介紹左黎呢間樓上鋪食日本料理,貪呢到環境清靜,坐得舒服由於平日關係,人流唔算太多,靜靜地可以同朋友傾下計,環境好relax人少少老闆都有過黎閒聊兩句,佢介紹左呢款日本清酒主要用乳酸菌發酵,酒精濃度12%,飲落都幾重酒味,酸酸甜甜咁冰菜沙律其他餐廳好少食到冰菜,呢到既冰菜好新鮮同爽口,配上沙律醬特別開胃,口感非常清新前菜汁煮東風螺、甘露黑豆、黑松露豆腐、枝豆、鮟鱇魚肝呢到既前菜種類多,款式亦夠哂特別螺肉及黑豆清甜入味,黑松露配上豆腐,配搭很好,枝豆亦是我最喜歡的小吃,最後一道鮟鱇魚肝真係未食過,魚味十分濃郁羊架配沙律菜呢到架羊架燒得很出色很入味,配上黑椒口感很夾,肉質鮮美,搭上芝麻醫沙律菜中和了羊架的脂肪燒虎蝦呢到既虎蝦好大隻,一隻虎蝦分了四份,肉汁鮮嫩,蝦膏都很多壽司併盤我最鐘意食既係海膽同吞拿魚腩,海膽都幾新鮮有海水味,吞拿魚腩口感肥美,啖啖油脂最後叫了4款雪糕作結,很滿足呢

冰菜沙律

前菜
汁煮東風螺、甘露黑豆、黑松露豆腐、枝豆、鮟鱇魚肝
呢到既前菜種類多,款式亦夠哂特別

羊架配沙律菜

燒虎蝦
呢到既虎蝦好大隻,一隻虎蝦分了四份,肉汁鮮嫩,蝦膏都很多

壽司併盤
最後叫了4款雪糕作結,很滿足呢