2019-06-06
早幾日同朋友嚮尖沙咀行街,去左亞士厘道搵餐廳食,搵到呢間爐端燒日式餐廳,因為我好鍾意啲日風裝潢嘅餐廳,就決定去呢度食。入到去,我地揀左除鞋走上地台嘅座位,感受一下日風 😍我地嚮餐牌揀左幾款嘢食,餐牌入面圖文並茂,我地都揀左好耐,樣樣都想食,特別係見到圖嗰啲更加吸引。最先上菜嘅係明太子蛋捲同埋雞泡魚干,熱騰騰嘅雞泡魚干,食落有口感得來又軟軟的,用來送酒應該好正。個蛋捲都唔差,厚厚嘅蛋捲夾住啲明太子,啲蛋一入口就溶化左🤤。然後啲嘢食都好快黎埋,甲羅燒雖然細份但啲蟹肉蟹膏好豐富好濃味,成個蟹殻都係。嚮串燒餐牌見到好多款揀唔落,見到個串燒拼盤就問店員有啲咩,佢就話廚師決定,唔係樣樣都餐牌入面有,所以照叫,點知味道同賣相都唔差👍!最後仲有就係稻草烤安格斯牛排,去日本餐廳食安格斯雖然怪怪,但見餐廳推介有個稻草燒系列,不過燒得真係唔差,岩岩好唔會太熟,點埋個醬汁勁好味!
入到去,我地揀左除鞋走上地台嘅座位,感受一下日風 😍
然後啲嘢食都好快黎埋,甲羅燒雖然細份但啲蟹肉蟹膏好豐富好濃味,成個蟹殻都係。嚮串燒餐牌見到好多款揀唔落,見到個串燒拼盤就問店員有啲咩,佢就話 廚師決定,唔係樣樣都餐牌入面有,所以照叫,點知味道同賣相都唔差👍!