2023-05-07
好鐘意食日本嘢,所以今次揀咗灣仔家賀屋!😋 同朋友嚟食所以可以叫多啲😛首先,我地食咗特選海鮮丼定食,入面嘅海鮮種類多元仲要全部都大大份😋 新鮮美味,包括咗各款魚生、蝦、海膽等海鮮,配上白飯,真係好正。除咗依個,我仲嚟咗炸三文魚皮,酥脆可口,加埋醬汁更加美味。最驚喜嘅係鮟鱇魚肝沙律,鮮美嘅魚肝搭配沙律蔬菜,口感綿密,估唔到可以襯沙律食😍 真係好正!作為一個鐘意食刺身嘅人,我當然唔會錯過佢哋嘅特選刺身盛啦🤩 盤子上擺滿咗新鮮嘅刺身,包括咗各款魚生😍😍 每一口都係享受😛除咗美食,家賀屋嘅酒水都值得推介🍻 我揀咗佢哋嘅snowball cocktail同巨峰提子碳酸酒。前者係一款以白蘭地為基底嘅雞尾酒,口感清新,後者就係一款清爽嘅碳酸酒,巨峰提子嘅甜味同氣泡相得益彰🍇 非常開胃❤️餐廳嘅氛圍舒適,而且服務態度都好好添!如果你都鐘意食日本嘢,不如嚟一嚟試下家賀屋啦。😛 仲可以儲mee分架💛
首先,我地食咗特選海鮮丼定食,入面嘅海鮮種類多元仲要全部都大大份😋 新鮮美味,包括咗各款魚生、蝦、海膽等海鮮,配上白飯,真係好正。 除咗依個,我仲嚟咗炸三文魚皮,酥脆可口,加埋醬汁更加美味。 最驚喜嘅係鮟鱇魚肝沙律,鮮美嘅魚肝搭配沙律蔬菜,口感綿密,估唔到可以襯沙律食😍 真係好正!
除咗美食,家賀屋嘅酒水都值得推介🍻 我揀咗佢哋嘅snowball cocktail同巨峰提子碳酸酒。前者係一款以白蘭地為基底嘅雞尾酒,口感清新, 後者就係一款清爽嘅碳酸酒,巨峰提子嘅甜味同氣泡相得益彰🍇 非常開胃❤️