呢幾日天氣持續升溫,冇咩胃口食熱嘢,呢個時候食日本嘢絕對係最好嘅選擇🥹今次約咗朋友嚟依間位於尖沙咀嘅居酒屋,我最鍾意就係佢哋以竹簾相間嘅卡位,有日本feel之餘又坐得舒服,好啱嚟小酎一番😳• 鮫鰈薄切 $168店員推介我哋試試當日嘅時令魚。鮫鰈亦即係右口魚,薄切得嚟又保留一定厚度,口感帶爽,蘸上酸汁非常清爽開胃😌!• 室津蠔 $88/隻室津蠔蠔殼比較細,不過蠔肉都算豐滿。餘韻清甜蠔味持久,海水味唔會太重😚• 汁煮花螺 $88花螺一客六隻,以醬汁煮至入味,對於甜甜嘅醬汁確實我無法抗拒😂• 柏特盛丼 $380午餐限定、誠意十足嘅海鮮丼,內裡蘊含十五款魚料!目測有海膽、大拖羅、磯煮鮑魚、牡丹蝦、三文魚籽、赤身、八爪魚、平貝等食材超豐富,亦睇得出師傅用心堆疊擺盤!海膽甜美creamy,鮑魚彈牙入味,牡丹蝦質感軟糯,用料新鮮有omakase嘅質素!隨定食附有沙律及茶碗蒸✨• 串燒六點定食 $138包括免治雞肉、牛舌、手羽先、雞頸肉、紅椒及翠玉瓜六款串燒。平時最怕牛舌咬極唔斷,呢度嘅牛舌厚身而不失軟嫩爽彈嘅口感,牛味非常之香,好有驚喜!另外亦有日本串燒中必食嘅免治雞肉棒,味道亦很出色,私心希望可以

• 鮫鰈薄切 $168

• 室津蠔 $88/隻

• 汁煮花螺 $88

• 柏特盛丼 $380

• 串燒六點定食 $138
包括免治雞肉、牛舌、手羽先、雞頸肉、紅椒及翠玉瓜六款串燒。平時最怕牛舌咬極唔斷,呢度嘅牛舌厚身而不失軟嫩爽彈嘅口感,牛味非常之香,好有驚喜!另外亦有日本串燒中必食嘅免治雞肉棒,味道亦很出色,私心希望可以配上一顆生雞蛋😆

• 利久汁燒安格斯肉眼 $208
火喉控制得好好,熟度係我最愛嘅Medium rare!醬汁香濃惹味,但稍微有點蓋過咗牛肉脂香😗