2023-08-22 20 瀏覽
🥩今晚既主角係傳統石燒神石美國PRIME牛扒,最靚既牛扒級別之一,一塊好厚,肥瘦均勻,油花十足,柔嫩既肉質愈咬愈濃牛肉味,自己用熱石板燒控制熟既程度,燒到好香,仲可以自己調味!🍢今晚既配角就係豬舌串同牛舌串,兩款都做緊優惠,$12一串,豬舌同牛舌都好厚,豬舌既豬味好重,煙煙韌韌,牛舌愈厚就愈好食,好有咬口,熱辣辣新鮮燒起,好惹味!🫕完整晚餐緊係要有湯,呢度既日式泡菜湯好好飲,韓風感覺其實,泡菜味濃,湯入面真係有泡菜,泡菜湯酸酸辣辣,好開胃,又解滯,飲多幾碗都得,好好飲!🍚要食燒肉就緊係唔可以就咁食,要有啲米糧去解油膩感,白飯係珍珠米,仲可以加啲紫菜碎上去,食食下又一碗啦!