2022-12-05
喺中環The L Place既一間日本餐廳, 專食sushi同teppenyaki食~裝修幾高級同舒服, sushi bar係一個圓枱咁圍住師傅唔係好多位~食左佢既omakase set覺得好好食好多刺身💕不果如果中意食壽司多d既話可能$580既sushi set抵食d🙌🏻-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤOmakase $1280🔹前菜▫️Salad▫️三文魚籽海膽豆腐前菜已經有海膽食🤣連埋三文魚籽係幾開胃既前菜~🔹茶碗蒸🍥佢勁多蟹肉絲, 上面仲有金箔裝飾, 比平時食既茶碗蒸花多d心思~🔹刺身▫️右口魚▫️生蠔▫️響螺▫️蝦(花雕汁)▫️鰤魚 (配紫洋蔥)▫️鰤魚(下腩)▫️赤身加拖羅佢呢個set超多刺身食!!同埋擺盤好靚d刺身又新鮮🤤🤤個右口魚好好食, 生蠔又大隻同新鮮🦪跟住個蝦有花雕味有幾夾幾好食🦐最後個赤身加拖羅配紫菜都好正, 未開始食壽司已經好滿足🥺🔹一品料理▫️太刀魚熟既魚我唔太好, 所以覺得無咩特別🤣🔹壽司▫️金目鯛▫️石垣貝▫️喜之次▫️赤海膽▫️秋刀魚▫️吞拿魚手卷金目鯛同喜之次都好新鮮好好食🤤同埋個赤海膽夾埋下面塊脆米餅再加雪鹽超正😍好睇又好食👍🏻🔹湯魚湯味噌湯佢個湯超重魚味, 但我反而中意平時普通既麵鼓湯多d
-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Omakase $1280
🔹前菜
▫️Salad
▫️三文魚籽海膽豆腐
前菜已經有海膽食🤣連埋三文魚籽係幾開胃既前菜~
🔹茶碗蒸🍥
🔹刺身
▫️右口魚
▫️生蠔
▫️響螺
▫️蝦(花雕汁)
▫️鰤魚 (配紫洋蔥)
▫️鰤魚(下腩)
▫️赤身加拖羅
🔹一品料理
▫️太刀魚
熟既魚我唔太好, 所以覺得無咩特別🤣
🔹壽司
▫️秋刀魚
▫️吞拿魚手卷
🔹湯
魚湯味噌湯
佢個湯超重魚味, 但我反而中意平時普通既麵鼓湯多d🙊
🔹甜品
佢既甜品係水信玄餅, 係好似水滴咁既透明年糕配黃豆粉食~好精緻~