2019-08-07 430 瀏覽
今日同朋友經過粉嶺D面工作,遇到一間口味很適合我既串燒店,佢就係”麻辣串串香”其實上水,粉嶺區很多串燒店,但無乜邊幾間係令我留下良好的印象,佢地一味得個D個辣字同勁重調味粉,會食物無左原先既味道最初我都無乜期望,但求飽肚同飲下野,點了燒牛舌,帶子,魷魚,羊架等等食落覺得佢地既火喉控制得好好,唔會太濃,但又有燒考既味道,調味粉又恰度好處,唔會一味咸到你要飲野,最後我仲進加左隻豬手,我覺得真係要讚同推介,真係整得唔咸,同肉質鮮味,唔乾身,黎到一定要食總結:串燒店係好多地方食,除左貴之外,仲比唔到應有既食物質素你,但這間串燒點,店鋪雖小,但五味俱存,而且價錢公道合理,叫左勁多海鮮,串燒,兩個人都係$400有找,勁正
佢地一味得個D個辣字同勁重調味粉,會食物無左原先既味道

總結:

• 燒原條茄子