2023-04-01 128 瀏覽
板神鐵板燒喺香港有幾間分店,今次🖤黑白配⚪️去咗灣仔呢間,主打日本鐵板燒,仲有刺身、omakase 可以選擇,餐廳環境成個感覺都好寬敞,有日式風格🇯🇵 啱晒朋友食飯傾偈😙而食材方面用了都唔慳功夫,有龍蝦、海鮮、和牛都可以喺套餐裏面試到,Quality同Service一流😋板神自選晚餐🥣 $980 一人前套餐包括前菜三點、季前沙律、海老貝類、海鮮鮑魚類、日本産薄燒、炒飯、湯、漬物同埋甜品🍮,成個菜式好豐富😚前菜三點餐廳職員建議我哋個前菜逆時針食,首先係食最左邊嘅麻汁豆腐,豆腐上面舖咗炸咗嘅白飯魚,食落去脆脆地同埋有好香嘅麻汁味🤤,左邊嘅前菜係芝士明太子配日本柿子,個底有塊紫蘇葉可以一齊食,成個味都幾Creamy同埋鮮甜,最後一樣就係煙三文魚配nuts 嘅醬料 蟹籽沙律🥗啲蔬菜好鮮甜,而且成個蟹籽份量好十足海老貝類有兩款可以選擇,分別係西班牙紅蝦同埋北寄貝,我哋揀咗西班牙紅蝦 🦐 ,食落去好鮮甜!另外仲會配埋個麵包俾麵包可以沾埋啲蝦汁食 👍🏻👍🏻👍🏻海鮮鮑魚類有龍蝦或者南非鮑魚選擇,我哋就揀咗龍蝦🦞 美國牛肉薄燒 🥩 薄燒裏面包着香蔥同蒜頭,令到成件事好香同埋咬落去好脆,畫龍點睛🤤牛肉炒飯

板神自選晚餐🥣 $980 一人前

前菜三點

蟹籽沙律🥗啲蔬菜好鮮甜,而且成個蟹籽份量好十足

麵包可以沾埋啲蝦汁食 👍🏻👍🏻👍🏻

海鮮鮑魚類有龍蝦或者南非鮑魚選擇,我哋就揀咗龍蝦🦞

美國牛肉薄燒 🥩

牛肉炒飯 🐮 🌾
自己本身好鍾意食炒飯,呢個炒飯好足料,除咗有牛肉之外仲配埋雞蛋、青椒紅椒同埋蔥花,粒粒飯香 🍚

龍蝦麵豉湯 🥣
個麵豉湯用咗龍蝦去熬,所以完全突出到嗰種鮮甜味😍

芝士蛋糕 🍰