2020-10-20
銅鑼灣The L Square有好多選擇,今次就揀左The Grill Room試下。餐廳嘅環境感覺好舒服,有高枱亦都有梳化位。12點上到去無乜人,但過左半個鐘到食飯時間就差不多滿座啦~我同朋友見Set Lunch好扺食,仲免加一,所以叫左一份雞一份牛~前菜,飲品同甜品都係另加,可以自由組合啱食嘅野。🥗巴馬火腿沙律:有2-3種沙律菜同火腿,加埋黑醋汁好開胃👍🏻🥩8安士肉眼扒配薯角蔬菜:五成熟嘅肉眼扒煎得啱啱好,肥瘦適中唔會韌,配菜係焗嘅翠玉瓜粒同煙肉為主,仲有大大舊薯角😋🍗葡式香辣雞配薯條沙律:上菜時見到係半隻燒春雞好驚喜🤩味道唔會好辣但好惹味,雞肉唔乾仲好juicy。初頭以為食唔哂,但最後食到停唔到口。粗薯條加左黑松露調味,就算唔落茄汁都好食🍟跟餐嘅沙律就同前菜一樣,只係無火腿。最後仲加左杯咖啡同甜品~即磨咖啡一上枱已經好香,味道好濃,飲品配左一粒咖啡糖同奶,值得一讚係牛奶係有打過嘅奶泡,唔係直接係雪櫃倒出黎🥰🥰跟餐嘅藍莓芝士蛋糕份量唔會太大份,食完主菜作結尾啱啱好!
最後仲加左杯咖啡同甜品~