2023-08-15 848 瀏覽
• The Vibe Room •🌟港鐵銅鑼灣站B出口 3分鐘路程🌟#fusion西餐廳 #fusion菜 #新開西餐廳 銅鑼灣大街小巷一直都有唔同美食呢日咁岩黎開 #登龍街 就發現兩邊都有唔同餐廳俾我揀今次就揀呢間The Vibe Room #歐陸風設計 #拱門 兩個人嚟都揀咗2個lunch set首先係餐湯🌼#南瓜湯- 南瓜味好濃 仲好creamyAppetiser========🌼#牛油果鮮吞拿魚他他- 吞拿魚新鮮 同牛油果好夾 啖啖肉🌼#法國藍蟹肉北海道黑蟹籽- 蟹肉 蟹籽 好鮮呀 有濃郁嘅蟹味!Main=====🌼#花雕麻辣奶油鮮蜆意粉- 呢個意粉一絕👍🏻- 蜆大隻肥美!- 花雕酒入面ge花椒 辣椒 再加 藤椒帶出嘅麻辣味 完全令呢個意粉昇華 愈食愈想食🤗🤗🌼#蜜糖蝦醬醬燒紐西蘭比目魚柳- 比目魚柳厚身 慢煎過後 依然好滑 - 加埋蜜糖蝦醬 少少甜 好好味- 仲有炸蕃薯條伴碟!👍🏻👍🏻Drinks=======🌼#柚子抹茶梳打- 估唔到 柚子同埋抹茶 都可以夾到🌼#芒果熱情果梳打- 芒果同熱情果 當然係絕配❣️餐廳入面嘅歐陸式設計 拱門設計ge座位 好似比客人一個自成一角嘅感覺
• The Vibe Room •

========
🌼#牛油果鮮吞拿魚他他
- 吞拿魚新鮮 同牛油果好夾 啖啖肉
🌼#法國藍蟹肉北海道黑蟹籽
- 蟹肉 蟹籽 好鮮呀 有濃郁嘅蟹味!

Main
=====
🌼#花雕麻辣奶油鮮蜆意粉
- 呢個意粉一絕👍🏻
- 蜆大隻肥美!
🌼#蜜糖蝦醬醬燒紐西蘭比目魚柳

🌼#柚子抹茶梳打
- 估唔到 柚子同埋抹茶 都可以夾到
🌼#芒果熱情果梳打
- 芒果同熱情果 當然係絕配

❣️餐廳入面嘅歐陸式設計 拱門設計ge座位 好似比客人一個自成一角嘅感覺🫶🏻🫶🏻 提高左私隱度👍🏻👍🏻
@the.vibe.room.hk
#香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣西餐 #hkcafehopping #打卡cafe #theviberoom #hkfoodie #foodielife #foodiehk #西餐廳 #fusion
2023-08-11
午餐