慶祝特別日子試下食法國菜係個好選擇🎊呢間位於尖沙咀嘅法國菜有種酒吧比較Chill既氣氛🥂 但係食物質素好高口味好道地💛唔會太拘謹有種法式餐酒館既感覺🤪無論食飯定飲嘢個氣氛都好正呀🎉⭐️ Lobster Bisque 🦞傳統嘅法式龍蝦湯充滿龍蝦濃郁嘅海水味🌊 入口口感Creamy但加上蘆筍既配搭唔會太膩🫛⭐️ Baked Camembert 🧀原塊烤過嘅Camembert芝士中間帶流心既效果🫕 配上Sourdough麵包每一口都係濃郁嘅芝士鹹香超級滿足🥖⭐️ Le Confit de Canard 🦆傳統嘅法式油封鴨技巧出色鴨肉嫩滑唔會乾🍗鴨肉嘅油香同埋紅酒汁既濃郁比例好完美🍷傳統得來又好易入口⭐️ La Quenelle de Brochet 🐟呢道菜對我好新鮮🤩將魚肉打成Mousse入口有種疏乎厘鬆軟嘅口感🍮但係配上蘑菇既口味好濃郁🍄⭐️ Le Fondant 🍫流心朱古力蛋糕鬆軟而且濃得帶層次🤎雲呢拿雪糕加上焦糖醬有種意想不到的驚喜🍨⭐️ Lemon Tart 🍋Meringue嘅技巧好輕盈😊配上檸檬雪葩既清爽感剛好中和了比較濃烈的晚餐🌙⭐️ House Wine 🥃口味偏濃嘅傳統法國菜特別配上
⭐️ Lobster Bisque 🦞
Lemon Tart
⭐️ Lemon Tart 🍋
House Wine
⭐️ House Wine 🥃
口味偏濃嘅傳統法國菜特別配上紅酒好配合🩷 入口帶一點點Dry剛好平衡醬汁既油脂
Baked Camembert
Le Confit de Canard