2023-12-11
有次係銅鑼灣周圍行下,見到呢間個裝修擺設好有心思好有氣氛,見到個店名,好特別叫The Old Book Store by The So Lonely Club,就打算下次幫趁下。今日醒起,就同個朋友去試下。一入到去,由於聖誕節就到,成個佈置都好有聖歡樂氣氛,好多打卡位。由於我地係lunch去,有lunch set可以叫,圍埋都係百零蚊一位,有餐湯/沙律,一個main course,同一杯餐飲。我地叫左燒牛肉柚子沙律配烤麵包片同芝麻花生手撕雞比薩,另外用左優惠價加多個薯條。個餐湯係忌廉蘑菇蓉湯:飲落有粒粒蘑菇蓉,增添左個口感,好好飲另外,燒牛肉柚子沙律:牛肉燒烤嫩滑,柚子清爽酸甜。食落口感層次豐富,清新開胃。而芝麻花生手撕雞比薩:比薩餅底薄脆香口,手撕雞肉嫩滑,芝麻花生香脆。食落風味獨特,有驚喜!最後,兩杯餐飲叫左pandan iced tea同Americano。pandan iced tea飲落有種透心涼感,另外有香蘭葉的獨特香氣。望下餐廳裝飾,食左個悠閒好味lunch,感覺到聖誕節好似已經到左咁。