2024-02-09 30 瀏覽
泰式海南雞半隻海南雞呈金黃色,賣相佳 。雞肉滑不溜手,食落係暖身嘅。佐以甜豉油同辣醬,非常好食。咖哩海鮮脆包盅大大份好足料。咖哩係好似咖哩炒蟹嗰種咖哩, 配上脆皮包盅, 包身吸滿咖哩嘅精華 ,食落非常之惹味。 海鮮亦好多, 粗略數過有兩舊青口,裹粉炸過嘅魚柳, 仲有一兩嚿蝦同埋魷魚, 一份夠曬兩個人食。Strawberry snowy cream飲落好冰凍,質感似沙冰同雪糕嘅混合飲品。 原本擔心會好甜, 實際飲落就唔覺得太膩, 底部嘅士多啤梨酸味啱啱好中和到面頭嘅甜味, 幾好飲。Mango coco mousse with sago依杯同樣好凍,質感都係比較接近冰沙, 相比起Strawberry snowy cream 流質少少。 飲落帶有少少芒果同椰香味, 仲有啲西米。好豐富。
泰式海南雞半隻

咖哩海鮮脆包盅