2022-04-23 434 瀏覽
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Woodsage之前同🐷👧🏻慶生,就book左梁祖堯祖祖介紹過嘅呢間fusion良心餐廳💛位置近朗屏站多啲啲,跟google map都唔難搵嘅!餐廳行工業風,位置都唔算多,所以點解咁多人等,好彩🐷一早book定,闊落坐得舒服!—————————————————————❣️ 烤蝦配金柚沙律 $82🐷最鐘意呢個!有驚喜!烤蝦爽彈香口,冇雪味!金柚好甜,配啲泰式汁,酸酸甜甜,食落好開胃!不過👧🏻👧🏻都話唔知有乜味,好似係青味,所以差唔多成碟我食曬🤤開心.❣️ 冬陰功忌廉海鮮意粉 $95海鮮有蝦、青口、魷魚,海鮮用料唔錯,大蝦幾彈牙嫩滑!冬陰功味濃郁,加上佢用左cream中和左平時冬陰公嘅辣,唔會過酸同過辣,調味非常合🐷口味!用咗扁意粉,非常掛汁,條條都掛到creamy既冬陰功汁!好食又唔伏!.❣️ 黑松露野菌pizza一放低就聞到黑松露味,加埋芝士同野菌,唔會太漏!不過野菌好似小左啲🥺薄批所以脆脆地似餅乾咁.❣️ 泰式奶
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 Woodsage
❣️ 烤蝦配金柚沙律 $82

❣️ 冬陰功忌廉海鮮意粉 $95
❣️ 黑松露野菌pizza

❣️ 泰式奶茶拿破崙 ($62)
個cream好特別,泰奶味好突出,又好滑,不過拿破崙皮牛油味唔夠香,太薄身,一切就碎!同埋book位嘅時候book埋畫碟,都可以慶生,#chuchu慶生推薦 佢個水泥牆影相都好靚!
不專業評分
👅好味指數:4.5/5 #chuchu推介
💰性價比:4.5/5
👍🏻推薦:4.5/5
—————————————————————
🏡地址: Woodsage (元朗)
元朗福田徑2-16號樂富大廈地下7號舖
#chuchu食在元朗 #chuchu食甜品
#chuchu食泰國野 #chuchu食西餐

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2021-10-17
慶祝紀念