2024-04-03
好耐冇入過康城,前排入去做嘢,見到呢間新嘅餐廳開咗,一路都心思思好想試,終於同男朋友就啱時間入嚟康城,順便試埋佢成個舖頭嘅格局同普通餐廳好唔同,好有特色門面格局好似去咗泰國咁服務員態度好好,好有禮貌可能未到繁忙時間,所以店入邊未係算好多人可以自己揀位服務員安排咗卡位,啲位都幾舒服,幾寬敞睇完成個Menu之後,最尾揀咗set dinner食全晚最深刻係呢個咖喱雞,好奶好Creamy,勁正勁惹味,椰香味十足,可以送兩碗飯鮮芒椰香柚子露杯嘢飲又係好出色,唔會太甜,芒果亦都好新鮮,唔會搶咗其他嘢食嘅味,作為點綴係一流冬陰功(2人份)冬陰功個味好出,其實我本身麻麻哋冬陰功,但我竟然可以成碗食得晒,食完開晒胃其中一個驚喜之作,冇諗過喺商場嘅餐廳都可以煮出大排檔嘅味道,好有鑊氣,唔係講笑,我男朋友本身唔食菜,但俾佢食咗一大半,睇嚟以後想叫佢食菜都要嚟呢間餐廳食先得虎蝦海鮮混亂杯麵有冇諗過杯麵都可以上得餐枱?食完呢味菜之後,我直頭想返屋企自己試煮一下用料好足,啲海鮮好新鮮,勁香勁辣總括而言,成餐飯都食得好開心好滿意,下次入嚟康城都一定會再食!
佢成個舖頭嘅格局同普通餐廳好唔同,好有特色
門面格局好似去咗泰國咁
服務員態度好好,好有禮貌
可能未到繁忙時間,所以店入邊未係算好多人可以自己揀位
服務員安排咗卡位,啲位都幾舒服,幾寬敞
睇完成個Menu之後,最尾揀咗set dinner食
鮮芒椰香柚子露
冬陰功(2人份)
虎蝦海鮮混亂杯麵
有冇諗過杯麵都可以上得餐枱?
食完呢味菜之後,我直頭想返屋企自己試煮一下
用料好足,啲海鮮好新鮮,勁香勁辣