2014-08-27 2581 瀏覽
貓爪子美食1) 大烤菇芝士牛肉漢堡2) 軟殼蟹漢堡價錢HK$200貓爪子希望記下喜歡的香港食物其實貓爪比較少於銅鑼灣出沒,更唔好講係到搵食。最近有朋友點名指明一定要試Burgerroom,講明漢堡達人既美國朋友都喜歡吃,身為香港人既我地點可以唔試一試呢。18:30 到達門口已經有8,9個人等位,加上天氣熱,其實都幾令人難受。15分鐘左右,終於入得去。座位好迫,男朋友的一個大背囊顥得有點阻手阻腳,最後要放係地下,如果多野既攞朋友會幾麻煩。我地點左朋友介紹的大烤菇芝士牛肉漢堡同軟殼蟹漢堡,等待時間大約10分鐘。先上大烤菇芝士牛肉漢堡材料十分十分足,一個漢堡就好似一個女孩子的面咁大,一共有7層,當中的漢堡扒做得最出色,咬下有肉質嫩滑,同時有肉汁流出,加上大烤菇的鮮甜味道,絕對食得出食材非常出眾。吃了這半個大烤菇漢堡好期待接下來的軟殼蟹漢堡。軟殼蟹漢堡同樣是一個又高又大,漢堡中的軟殼蟹一點都不吝惜,大大份格外醒目,炸得金黃香脆,同時呢個軟殼蟹不只可以吃出脆脆的軟殼,軟殼中的蟹肉一樣是非常的多,令我非常喜出望外,于我而言,這個軟殼蟹漢堡我同樣是非常喜歡,非常享受的。一開頭貓爪覺得HK$100 一
貓爪子美食
1) 大烤菇芝士牛肉漢堡
2) 軟殼蟹漢堡

價錢
HK$200

貓爪子希望記下喜歡的香港食物

大烤菇芝士牛肉漢堡
軟殼蟹漢堡
一開頭貓爪覺得HK$100 一個漢堡算是一個偏高價的價錢,但吃出高質的美味,令我覺得非常的值得和合理。又是一個開心的晚上。
題外話/補充資料: 貓爪坐於門口位置,都感到台內有很大油煙,同時亦觀察到侍應對待客人有點冷淡,有時美味的食物配上親切的服務會令人有錦上添花的效果,希望餐廳多注意
2014-07-20
15 分鐘 (堂食)
大烤菇芝士牛肉漢堡
軟殼蟹漢堡