2022-11-05
♨️C.K. Bistro九龍城打鼓嶺道23號百營中心7樓@ck_bistro ♥️隱世西餐好地方,天氣未凍我地選擇咗坐出邊,環境好正又浪漫,食物質素高又豐富,好滿足的一餐fine dining🥰🔷炸芝士及車厘茄甜甜酸酸幾好🔷鵝肝醬多士鵝肝醬好香又帶點酒味,絕對係追住食🔷芝麻炸蠔配芥末蛋黃醬用心製作的前菜🔷自家製脆糖刁草醃三文魚三文魚好香好肥🔷 handmade bread新鮮好味的麵包🔷諾曼第海鮮湯好高分嘅海鮮湯,真材實料🔷炭燒美國西冷牛扒夠大份,肉質夠淋夠香👍🏻🔷58度水果牛小排配燒鳳梨及黑松露菌薯蓉用咗鳳梨甜醬食落有啲似甜叉燒,但明明係牛小排🤣,質感上都好香好唔錯,我始終覺得佢似係高質叉燒🔷朱古力蛋及抹茶布甸兩個甜品都好好食一流,尤其朱古力蛋糕苦中大點甜有層次🔷iced tea 食物:8.8/10抵食:8/10環境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfood
九龍城打鼓嶺道23號百營中心7樓
@ck_bistro
🔷炸芝士及車厘茄
甜甜酸酸幾好
🔷鵝肝醬多士
鵝肝醬好香又帶點酒味,絕對係追住食
🔷芝麻炸蠔配芥末蛋黃醬
用心製作的前菜
🔷自家製脆糖刁草醃三文魚
三文魚好香好肥
🔷 handmade bread
新鮮好味的麵包
🔷諾曼第海鮮湯
好高分嘅海鮮湯,真材實料
🔷炭燒美國西冷牛扒
夠大份,肉質夠淋夠香👍🏻
🔷58度水果牛小排配燒鳳梨及黑松露菌薯蓉
🔷朱古力蛋及抹茶布甸
兩個甜品都好好食一流,尤其朱古力蛋糕苦中大點甜有層次
🔷iced tea
食物:8.8/10
抵食:8/10
環境:8.5/10
。
#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #foodporn #foodstagram #foodphotography #西餐 #食好西 #finedining #九龍城美食 #食在九龍城 #牛扒 #dessert #chillvibes #鵝肝醬 #西冷 #牛小排