2022-09-18
今日同好耐無見的朋友嚟到柯士甸路打邊爐!留意咗佢好耐今日終於可以一試!同傳統打邊爐唔一樣,一雙枱嘅唔係湯底而係滿滿嘅海鮮鍋!之後店員會來炒熟啲材料,一點火簡直就係一個表演😍睇到我哋個個都目不轉睛!材料非常豐富有花膠,龍蝦,花甲,螺,青口等等!炒熟咗之後就加湯!店員話要飲咗呢個湯先開始加材料打邊爐😋我哋一人一碗海鮮湯,非常鮮甜美味!好足料!之後我哋叫咗幾樣打邊爐嘅料,由不同類型嘅丸同埋餃!而我最鍾意推介嘅就係呢一盤牛肉!有切牛肉咁多個部位!白色嘅脂肪部份都非常好味😍四個人食剛剛好!小菜方面,可以嗌鹹蛋炸魚皮!乾食又得,浸打邊爐食都得😉非常香脆可口你得醉胡爐打邊爐就一定要叫埋酒!🍶我哋叫咗一支sake! 店員用一個好靚嘅冰壺裝住俾我哋🥰我哋揀嘅呢一款非常容易入口,唔會太甜!配襯打邊爐剛剛好!呢度環境非常舒適,地理位置又好,都好近佐敦地鐵站,下次都會再同朋友一齊嚟食😋😋😋😋🍶🥘