2019-04-16
呢間火鍋係有粥底選擇嘅,但係我唔想食得太飽,所以就揀咗椰子文昌雞湯底套餐。呢個套餐每位$248,可以揀八款生猛海鮮同六款自選火鍋配料。感覺上都幾抵食,都幾多選擇。有選擇困難症嘅我揀咗好耐先至揀到。椰子🥥湯底好快就嚟左,無耐文昌雞都嚟埋。文昌雞好嫩滑,雞有陣陣既椰子香味。啲椰子肉係軟嘅,10分鮮甜!因為食咗好多款野,所以介紹下我特別印象深刻嘅食物1️⃣肉蟹:想講隻蟹真係超多膏,而且啲肉都好肥美,勁好食呀!同埋我見到啲蟹仲識郁㗎,新鮮度不得了!2️⃣象拔蚌仔:好大隻,好鮮甜,帶埋啲椰子嘅香味,有唔同層次嘅口感。3️⃣鮮魷:只需要淥20至30秒就食得,正喎,打邊爐不能錯過的海鮮。4️⃣帶子:大大粒嘅帶子,食過返尋味,唔該再比多粒我呀。🤣🤣其他配料:5️⃣美國肥牛:雖然份量都唔算多,但係牛嘅肉味好出,呢一碟肥牛都幾高質。6️⃣花膠仔:份量都幾多下喎,食完之後皮膚會唔會即刻充滿骨膠原呢?呢個都幾滋潤滋補👍👍7️⃣手打墨魚丸:手打果然係彈牙啲啊😍😍不過如果可以再大粒啲嘅話,我會食得更加滿足。8️⃣打邊爐點少得汽水,仲叫咗可樂同忌廉。今日食呢間打邊爐嘅評價係,一個字:爽😊
椰子🥥湯底好快就嚟左,無耐文昌雞都嚟埋。
因為食咗好多款野,所以介紹下我特別印象深刻嘅食物
1️⃣肉蟹:
2️⃣象拔蚌仔:
好大隻,好鮮甜,帶埋啲椰子嘅香味,有唔同層次嘅口感。
3️⃣鮮魷:
只需要淥20至30秒就食得,正喎,打邊爐不能錯過的海鮮。
4️⃣帶子:
大大粒嘅帶子,食過返尋味,唔該再比多粒我呀。🤣🤣
其他配料:
5️⃣美國肥牛:
雖然份量都唔算多,但係牛嘅肉味好出,呢一碟肥牛都幾高質。
6️⃣花膠仔:
7️⃣手打墨魚丸:
8️⃣打邊爐點少得汽水,仲叫咗可樂同忌廉。
今日食呢間打邊爐嘅評價係,一個字:爽😊