2019-08-22 11 瀏覽
同媽媽食野,永遠要坐得舒服~ 蒸鍋興左好多年,但媽媽未食過,於是選左間好啲既餐廳帶佢試下。佢位置都隱蔽之餘離鬧市不遠,係酒窩附近。間餐廳好大,有房仔,我地兩個都比張好舒服好大既枱我地坐。點左蒸氣石鍋海鮮餐,粥底配南瓜加雞同黑松露蒸蛋。黑松露蒸蛋係必點,暫時係我人生食過最滑既蒸蛋,完全冇瑕疵。個蛋蒸到咁上下侍應會倒水放黑松露,好impressed。海鮮既部分,每樣都有侍應幫你處理,計時,夾比你,倒啲海鮮蒸出黎既水去下面個粥底,間唔中拌下個粥底。因為食過平既粥底蒸鍋,真係有對比有相害。(手忙腳亂,隻手好污糟咁計時,不斷睇每樣食物蒸幾耐,個粥又痴底lol)食材好新鮮!蝦肉彈牙,蜆無沙🥴鮑魚偏大隻,洗得好乾淨~貴妃蚌好鮮甜!加粉絲好好味,好多汁🤤🤤個蠔脹卜卜滑dudu。粥底蒸鍋個粥底係精華所在,南瓜軟綿,加少少芹菜葱花更有添口感同香氣,每人兩小碗👍🏻👍🏻呢到服務好好,坐得舒服,野食新鮮好味,食過一次就返唔到轉頭,以後都唔會食街市食堂個啲,質素差太多🥴🥴

點左蒸氣石鍋海鮮餐,粥底配南瓜加雞同黑松露蒸蛋。

食材好新鮮!蝦肉彈牙,蜆無沙🥴

鮑魚偏大隻,洗得好乾淨~

貴妃蚌好鮮甜!加粉絲好好味,好多汁🤤🤤

個蠔脹卜卜滑dudu。