2024-06-27
呢家omakase愈黎愈普及,價錢都變得更大眾化。四百幾去到八百多就可似食得到了。我今次就黎到呢問比佢口吸引左我入去,價錢比較下又唔算貴,我就叫左omakase既{椿},前菜日本白栗配清香蕃茄配螺肉白栗同蕃茄夠甜夠脆,螺肉入味冰凍彈牙有濃濃醬油香味。日式蒸蛋,蒸蛋蒸夠滑仲加入左蜆肉外仲有好香既柚子醬。刺身部分有真鯛、大分縣真蠔,蠔夠冰凍本身海水味較淺,表面再加入松露汁後食落勁香之外仲無醒味,而且蠔肉肥大又厚身爽口。煙燻過鰹魚,味道更香,魚肉味更濃郁,食落唔會油膩外,外層仲有小小鹹香同脆口。新鮮帶子幾厚身之餘好新鮮。加左小小青檸作調味。紙火鍋牛肉壽喜燒配生雞蛋。食下暖野暖下個胃,牛肉新鮮細嫩再點下生蛋漿口感更滑更嫩。當日時令壽司,鰤魚夠肥切得好厚身入口既溶、魷魚爽口、海膽鮮甜 、拖羅油脂豐富香滑、鯖魚夠時令。彩羽太卷入面有醬油漬蛋黃,海膽、拖羅、赤身、青瓜,溶成卷物常當豐富,醬油漬蛋黃好似食緊糖心蛋一樣甘香濃厚。雪花刨冰即場製作,叫左蜜瓜,製作場面相當吸睛。蜜瓜夠晒香甜及夠清香。天氣咁熱食番杯就舒服晒。
前菜日本白栗配清香蕃茄配螺肉
白栗同蕃茄夠甜夠脆,螺肉入味冰凍彈牙有濃濃醬油香味。
日式蒸蛋,蒸蛋蒸夠滑仲加入左蜆肉外仲有好香既柚子醬。
新鮮帶子幾厚身之餘好新鮮。加左小小青檸作調味。