2025-01-22 0 瀏覽
📍癡膠雞📍天氣凍最岩就係食D暖粒粒嘅野暖下身,本身就好中意食雞米,見有人推介呢間,就約埋朋友收工一齊食。🍽️藥膳黃酒花膠雞米線 $78湯底用左黃酒同埋多種中藥材熬煮而成,滿滿嘅藥膳味,飲落去好濃,配埋米線同花膠,層次感豐富,而且好掛湯!雞肉都好嫩滑,浸係藥膳湯底更顯得入味,可以暖身之餘又有滋補效果,岩曬中意養生既人!🍽️椰子雞米線 $66如果想食清D,椰子雞米線都係唔錯嘅選擇。湯底有啖啖椰香,清爽而不膩,飲落去都唔會覺得好漏。米線吸收曬椰子湯的味道,非常入味,絕對係養顏美肌同滋補養生之選!🍽️蜜糖雞翼 $42雞翼外皮酥脆,鮮嫩多汁,配埋蜜糖甜中帶鹹,充滿層次感。🍽️金磚豆腐 $42金磚豆腐絕對係小食必點!切得細細粒一口食曬,而且份量都幾多。豆腐外層炸得金黃酥脆,做到外脆內軟,配埋七味粉,夠曬惹味,真係可以Keep 住係咁食! 無論係配麵定係單獨食都好好食!地址:灣仔軒尼詩道254號地舖
📍癡膠雞📍

🍽️藥膳黃酒花膠雞米線 $78

🍽️椰子雞米線 $66

🍽️蜜糖雞翼 $42
雞翼外皮酥脆,鮮嫩多汁,配埋蜜糖甜中帶鹹,充滿層次感。

🍽️金磚豆腐 $42

地址:灣仔軒尼詩道254號地舖