2021-12-09
- 黎到12月,想食大餐但周圍都好多人?- 今次就同大家介紹下位於觀塘Holiday Inn既Walter Bistro啦,西餐高質又絕對物超所值!- 原先餐廳係做Buffet既,但最近就轉左新Menu,唔單止有Buffet選擇,仲有Set Dinner簡!而且餐廳裝修同氣氛咁好,一定要試啊!- 今次我地就叫左香煎多寶魚配新鮮時菜同澳洲肉眼牛扒配薯仔及新鮮薯菜。- 大廚好好人,仲好有心機咁為我地介紹菜式,絕對誠意十足。- 一開始,侍應先為我們送上忌廉雜菌湯同麵包。麵包無論聞起上黎定食落都香氣十足,而且好軟熟,仲有香草同蕃茄味。而餐湯就有滿滿雜菌,飲落Creamy又暖笠笠,連碟都熱上嫁!- 今次我地仲食左生蠔,有濃郁海水味,加上檸檬汁,礦物味更突出。- 主菜兩款賣相都非常吸引,價錢比外面扒房性價比更高,仲要係酒店入面食。先講香煎多寶魚,唔可以唔提及個魚皮,非常脆卜卜。而肉身非常嫩滑,大廚功力一流!- 另一款肉眼牛扒,食落好有牛味,應該唔係平貨,個人比較鍾意生啲,今次煎既熟到岩岩好👍🏻!配菜方面,薯仔外脆內軟,絕對唔輸蝕。- P.S 而家假日仲做緊推廣,黎到仲有機會贈送紅酒一杯🍷
- 大廚好好人,仲好有心機咁為我地介紹菜式,絕對誠意十足。
- P.S 而家假日仲做緊推廣,黎到仲有機會贈送紅酒一杯🍷。