2024-02-28 48 瀏覽
不倒翁火鍋真心係我咁多年打邊爐既首選👏🏻啲食材新鮮又大碟,價錢睇落貴啲,但其實係物超所值。呢排出左呢個2人餐,個人覺得好抵食!二人套餐$980,係一個好好豪華嘅套餐。湯底8擇1,我地選用咗胡椒豬肚湯底,味道濃郁香濃,有一種暖身嘅感覺。拼盤方面,有一個魚生拼盤,總共有12件。拼盤包括三文魚、八爪魚同北寄貝等新鮮海鮮,保證鮮味十足。三文魚質感鮮嫩,八爪魚彈牙有嚼勁,北寄貝則帶有甜美嘅海味。然後,套餐中有每位有得擇一款海鮮,我地擇聖子皇。配料方面,我地擇左:金牌手切肥牛同鮮美珊瑚蚌半份。金牌手切肥牛肉質鮮嫩多汁,入口即化。而鮮美珊瑚蚌則帶有一種鮮甜嘅味道,口感豐富。最後,套餐中可以自選4份配料。我地揀白鱔片、豚肉片、鮮鵝腸、四寶丸。四寶丸好正!包括墨魚丸、蝦丸、牛肉丸同鯪魚丸,每一款丸子都有獨特嘅口感同風味,可以滿足不同口味嘅需要。