2018-04-11 642 瀏覽
難得約埋三五知己收工聚聚舊,選擇咗一間幾有名氣既火鍋店,名字叫做大一十一點幾黎到,人唔算好多,而餐廳非常光猛,座位係非常寬闊,坐得好舒服,頭盤點咗一款熱食-炸芥末蝦丸,非常爽口彈牙,而且非常熱辣辣,個口會出煙四個人選左一款招牌既湯底,叫花甲皇蟹鍋,非常足料,服務員叫我地享用火鍋之前,必先試下佢地落配料呢個湯底。嚐一嚐發現果然鮮味十足,個湯非常鮮甜,花甲帶出鮮味,蟹肉帶出清甜,配搭非常出色!湯底有胡椒味,所以完全無腥味再來主打的牛魔王拼盤,有四款牛包括有牛胸爽,本地手切肥牛,牛脷和安格斯牛肉粒,各款牛肉都巾幗不讓蘇眉,我最喜歡本地手切肥牛,重牛味而且爽口彈牙!女王粉,是師父精心制作非外間購入,特別爽口,粉吸收晒湯底既精華,好清甜Q彈!黑松露帶子餃,極重黑松露香味,而且皮薄足料,非常飽滿!鵝肝墨魚丸拼牛筋丸,牛筋丸是我很少稱讚的食物,這個牛筋丸平面平平無奇,其實內藏玄機,裏面充滿肉汁,而且彈牙!頂級澳洲黑豚肉,軟軟口感,感覺不樣豬肉,但是很香!魚下巴(三角) 很少見而且珍惜的食材,放窩內滾也不易散,而且鮮甜無比。蔬菜拼盤有幾蔬菜,全部都非常新鮮呢個係魚既下巴肉,又名為三角,我都係第一次食,
大一

黑松露帶子餃,極重黑松露香味,而且皮薄足料,非常飽滿!

頂級澳洲黑豚肉,軟軟口感,感覺不樣豬肉,但是很香!

蔬菜拼盤有幾蔬菜,全部都非常新鮮

呢個係魚既下巴肉,又名為三角,我都係第一次食,食落口感非常好,雖然在湯底中滾左好耐,但肉質依然嫩滑唔散~
2018-04-09
宵夜