2019-06-16 21 瀏覽
早前同朋友黎到銅鑼灣食左呢度打邊爐, 仲有埋刺身~我地揀左2款湯底, 比較推介漁火松茸養身鍋, 好足料, 有紅棗, 蟲草花, 龍眼等等, 用料真係養身嫁!呢到醬料要$15/位, 就比較貴, 因為通常都會包埋, 但選擇都幾多, 可以自己混醬~打邊爐食物方面比較推介墨魚滑同蝦滑, 本身覺得有點貴, 但原來份量好多, 食極都仲有甘XD 同咪真係靚料, 入口好爽口彈牙!如果想試多d款既可以叫漁火特色四色丸, 有齊墨魚丸、蝦丸、豬肉丸、牛丸~另外點了自家帶子餃, 每粒都大大隻, 皮薄餡靚,包住一片片的帶子同滿滿新鮮的豬肉, 口感好豐富!蔬菜類就點了 時令什菜籃同鮮什菌拼籃, 什菜籃都有3-4款菜, 不過記住唔好煮太耐, 好快熟左就會老~菌類全部都好滑身彈牙, 幾新鮮~
早前同朋友黎到銅鑼灣食左呢度打邊爐, 仲有埋刺身~

時令什菜籃, 鮮什菌拼籃

墨魚滑、特色四色丸

菌類全部都好滑身彈牙, 幾新鮮~
自家帶子餃
2019-06-02