2018-07-16
朋友選的餐廳,第一次黎呢間火鍋店,有驚喜啊!未到7點已經黎到,可能黎得太早都仲係有好多位,我地4個人揀左卡位坐,好闊落坐得好舒服,環境唔錯!坐低侍應介紹左兩種價錢既任食套餐,$288同$368,$368既就多左個海鮮拼盤,任食兩個半鐘我地叫左個花膠螺頭藥膳雞鍋,大家餓起上黎好快就食哂啲雞件同螺頭,所以個湯其實唔濃味,不過冇落味精都好既。反而係兩大舊豬骨愈煲愈重豬骨味。一見到呢個海鮮拼盤大家爭住影相啊!好靚全部都好新鮮好鮮甜溫馨提示烚一陣好撈起啦,好爽,帶子,蝦真係幾甜呢個丸,菇,雲吞都係跟餐既,所以唔計佢任叫既其實已經飽飽地!手切安格斯牛頸脊肥牛,我唔食牛既,朋友話好食呢碟西班牙黑豚肉,係咪西班牙我就唔知啦,不過我品質鑑定過有肉味係好食既個擺碟好似afternoon tea咁幾精緻我覺得最好食既係鵝腸同鯇片,用料靚個巨型響鈴我真心覺得有點誇張,見到都o左咀,不過係好食既,係飽左啲啫最後都要食啲菜心理上健康下,雖然次序唔岩……食到好好好飽,店員話仲有雪米滋!已經冇cap食啦!雪米滋就留番下次再試啦ps.有紅白酒任飲,不過是日大家齋飲茶
一見到呢個海鮮拼盤大家爭住影相啊!好靚
全部都好新鮮好鮮甜
溫馨提示烚一陣好撈起啦,好爽,帶子,蝦真係幾甜
手切安格斯牛頸脊肥牛,我唔食牛既,朋友話好食
個擺碟好似afternoon tea咁幾精緻
我覺得最好食既係鵝腸同鯇片,用料靚
最後都要食啲菜心理上健康下,雖然次序唔岩……
食到好好好飽,店員話仲有雪米滋!已經冇cap食啦!
雪米滋就留番下次再試啦
ps.有紅白酒任飲,不過是日大家齋飲茶