2022-10-25
餐廳位於3樓,環境寬敞舒適,我地被安排坐喺卡位,仲可以望到窗外街景,呢度平時都非常滿座,120分鐘任飲任食,頭盤+火鍋湯底+飲品+甜品,還有幾十款配料供應,唔怪之得長期都爆🈵晩市有五個價錢嘅套餐選擇,由$298至$598之間,今次叫左精選牛肉吃到飽 $298 /位,頭盤有4款可以揀,包括麻辣雞煲、味鮮卜卜蜆、韓式芝士雞煲、老壇酸菜魚,而家期間限定仲有多3款可以加錢升級🚀包括酥皮麻辣芝士雞煲、椰青香茅青檸烤魚,見到好多人都叫酥皮麻辣芝士雞煲,賣相相當吸引,不過我地驚太飽食唔到其他食物,所以就選擇左味鮮卜卜蜆。1️⃣ 味鮮卜卜蜆一上枱俾個份量嚇親,有好多蜆同蝦🦐蜆肉好肥美,而大蝦都好鮮甜,仲加入大量蒜粒和芹菜,湯底非常鮮甜,而且仲有大量粉絲,吸哂啲湯嘅精華,呢個頭盤真係好正👍🏻2️⃣ 野菌冬瓜湯食完雞煲就可以揀湯底打邊爐🍲最終揀左野菌冬瓜湯,餐廳將一大片冬瓜嘅中間挖空,然後放喺中間,入面仲有野菌、杞子做配料,好推介大家飲下啲湯先,非常清新鮮甜😋3️⃣ 美國牛肉大滿貫🥩之後店員就會遞上一盤牛肉拼盤,包括:高級雪花肥牛、美國特選牛舌心、特級牛胸爽、嚴選牛板腱、嚴選牛下肩。所有牛肉都已經薄切好,牛下肩滿佈雪
1️⃣ 味鮮卜卜蜆
2️⃣ 野菌冬瓜湯
3️⃣ 美國牛肉大滿貫🥩
之後店員就會遞上一盤牛肉拼盤,包括:高級雪花肥牛、美國特選牛舌心、特級牛胸爽、嚴選牛板腱、嚴選牛下肩。所有牛肉都已經薄切好,牛下肩滿佈雪花,油脂分布好平均,而牛板腱食落就好有質感,牛味好濃郁,所有牛肉都只需輕輕涮幾秒就已經食得,好令人回味🤤
4️⃣ 其他配料
除左牛肉外,仲有好多其他配料可以用 qr code落單,任點任食,如:日本豚肉五花片、花雕醉雞件🐔嫩滑脘魚片、蟹籽蝦滑、芝士牛肉丸等,當中十分推介芝士牛肉丸,牛味濃之餘,入面仲有滿滿嘅芝士🧀而喺自助區亦有好多配料同小食,有濃汁牛丸、馬啼黑椒貢丸、花枝丸、豆腐卜、響鈴、山根、菇類同蔬菜,應有盡有😄
5️⃣ 飲品
飲品都有好多選擇,餐廳仲設有自家飲品,蜂蜜菊花露、烏梅綠茶、鹹柑桔,開胃又可以清熱當然有汽水等罐裝飲品🧃亦可加錢叫酒精類飲品。
6️⃣ 甜品
鍾意食台式甜品嘅朋友記得留肚,因為餐廳有仙草凍、芋圓,仲有好多其他配料俾你加埋一齊食,包括薏仁、椰果、咋喳、紅豆🫘等,糖水甜度仲可以自己控制,非常有台灣特色。另外,仲有雪糕🍦木桶豆腐花、生果等,真係食到好滿足。
總的來說,呢間餐廳真係十分推介💯可以一次食到火鍋之餘,仲有雞煲、烤魚等,食物種類又多,價錢都好合理,而且特別要讚嘅係店員非常友善,服務殷勤,下次一定會再黎😌