2022-09-14
前排好忙,好耐未試過約齊人出去食飯,要同朋友搵個地方食個靚火鍋慶祝下!🥳 地點方便嘅一定係尖沙咀,所以Book咗熺會館打個邊爐🫕老闆幫我哋安排咗隔房,有足夠私隱度Gathering,正正子!🤭成班靚女梗係叫盤熺會館花膠雞湯鍋啦🤤養顏又滋補,唔補好易老🙊湯底雞湯清甜又唔油,美女們都唔怕飲多幾啖湯!我哋叫咗碟泰式凍鳳爪做前菜🤭酸酸甜甜,肉質彈牙,幫我哋開胃打頭陣!火鍋料方面,我哋點咗鮮製鯪魚滑、潮汕牛丸、熺會手打四寶丸,我哋成班女真係肉丸大王😂 鮮製鯪魚滑入湯滾就更加鮮味、味鮮細嫩,同埋唔覺好多刺。潮汕牛丸口感十分豐富,一試難忘,爽口味美!除此之外,識食打邊爐一定會食手打四寶丸!即叫即整,將材料打成爽口彈牙既四寶肉丸,用湯底配襯,食出鮮甜美味🥰金沙椒鹽九肚魚同脆炸美味午餐肉兩樣都不僅表皮酥脆好吃,仲肉質滑嫩。炸出來乾身,就算放涼咗少少都好脆😍最尾我哋加埋份香炸魚片頭,魚片頭炸過之後,香口彈牙,也能吃出魚肉的鮮味!好棒👍🏻平心以論,熺會館真係一間可以坐得舒舒服服嘅火鍋店,乾淨又方便!重要同朋友傾偈都唔會怕嘈親隔離枱,暢所欲言😏呢啲場方係邊度搵啊!
金沙椒鹽九肚魚同脆炸美味午餐肉兩樣都不僅表皮酥脆好吃,仲肉質滑嫩。炸出來乾身,就算放涼咗少少都好脆😍最尾我哋加埋份香炸魚片頭,魚片頭炸過之後,香口彈牙,也能吃出魚肉的鮮味!好棒👍🏻 平心以論,熺會館真係一間可以坐得舒舒服服嘅 火鍋店,乾淨又方便!重要同朋友傾偈都唔會怕嘈親隔離枱,暢所欲言😏呢啲場方係邊度搵啊!