2020-01-07
今日收工約咗 boyfriend銅鑼灣食飯拍拖. 喺Sogo行過少少. 見大廈出面排曬長龍排隊等搭𨋢上樓 .一定有好嘢食啦 . 我哋上咗3樓呢間叫做"老鍋 "火鍋餐廳.餐廳全層樓.樓底高.地方好闊落. 裝修用花梨油木既雕花屏風間隔包廂.裝修優雅。我地坐低點咗一個養生鍋 . 安格斯雪花肥牛. 鹹蛋炸魚皮.黑白滑.寬粉條同冬瓜茶😙嘩!好快就送上.呢個養生鍋未食已經聞到陣陣人參 . 當歸.桂圓肉. 仲配埋冬菇.粟米.好足料.飲得出冇味精 梗係喇 咁足料仲使乜搞咁多吖.先黎飲個湯底先.Wow 清甜 正到不得了啊🤩🤟🏻點咗安格斯肥牛. 好新鮮嫩滑.牛肉雪花有入口即溶. 抵讚啦😍另外點咗個鹹蛋炸魚皮 .佢每塊魚皮炸得金黃香脆 再加入鹹蛋回鑊炒 夾上筷件件食落口都鬆化咸香 .仲要係份量好多添 .衰鬼男友仲同我爭食. 食到佢唔停口 .真心推介 呢個真係必食。呢間良心餐廳 真才實料 份量足。下次要帶埋亞爸亞媽佢地黎試下先!