2022-09-13 122 瀏覽
呢一日去咗火鍋撚食鴛鴦湯底火鍋,叫咗台式古早沙嗲麻辣鍋同蜂巢豆腐白湯鍋,白湯鍋味道比沙嗲麻辣鍋更加突出,有好大浸牛乳味再加少少白胡椒味,配牛肉同埋火鍋其他配料簡直一流。鮮牛黃喉呢樣係餐廳招牌菜,每日限量發售,黃喉唔使碌太耐,幾十秒已經可以,入口超級爽脆彈牙,喺出邊一般火鍋舖其實就唔係好多件嘅,所以亦都有特色。新鮮田雞其他菜式方面就唔係太特別,例如安格斯肥牛嗰啲份量反而偏小,但最令我覺得好食嘅係田雞,佢嘅田雞唔係太肥,肌肉好突出,所以淥熟咗咁食係好厚肉,冇咩肥膏,係海鮮類入邊最突出嘅。五色丸丸拼盆、手打靚蝦滑拼盤不過不失,唔係好突出,同行朋友亦都覺得墨魚丸嗰啲好多喺出街買仲好食。但係手打領Howard就真係好食嘅,喺食得出有蝦肉嗰種而唔係求其用啲蝦味嘅麵粉打出嚟,同埋份量好足夠,似乎每件蝦滑都已經用咗至少五隻蝦打,所以睇得出餐廳嘅誠意。服務體驗整體來講餐廳其實都好食嘅,係價格偏貴,同朋友一齊食每人都用咗$700左右,但係我哋嗰日食係星期日,唔係好多人,但去到夜晚八點發現都真係開始多咗幾多台客入咗嚟食,雖然佢價錢絕對唔係旺角區入邊平嘅,係偏貴嘅,但我哋覺得整體食物質素都幾好,尤其係佢好鍾意

鮮牛黃喉

新鮮田雞

五色丸丸拼盆、手打靚蝦滑

服務體驗

整體來講餐廳其實都好食嘅,係價格偏貴,同朋友一齊食每人都用咗$700左右,但係我哋嗰日食係星期日,唔係好多人,但去到夜晚八點發現都真係開始多咗幾多台客入咗嚟食,雖然佢價錢絕對唔係旺角區入邊平嘅,係偏貴嘅,但我哋覺得整體食物質素都幾好,尤其係佢好鍾意播啲懷舊音樂例如草蜢嗰啲,聽落又有浸老香港味道,唔錯嘅下次會考慮再返嚟食!
2022-09-06