2020-02-26 32 瀏覽
雖然近排出街好驚菌,但間唔中都要出去呼吸下新鮮空氣。今日出到屯門,行到咁上下就開始肚餓,就上openrice睇下附近有咩好推廌,順便刺激下黃色經濟圈。今日咁好彩就比我搵到呢間炻板燒!門口大大隻字「炻」,好易搵、好易認!望下menu,一睇就知係黃店,仲有咩多選擇,同埋而家做緊第二份半價,抵到喊!糖衣毒藥派個一萬都可以慳返!時間都算早,但門口已經好多人排隊。入到去,哇,一睇就知黃到核爆,好開心、好有feel!我叫左吉列牛板腱,唔洗等好耐。雖然睇得出店員都好忙,但係佢地都勁有心機勁有禮貌教話要燒下牛脂肪防痴底先,好有heart。睇下個牛,啲紋好靚,唔係求其執啲冰鮮隔夜牛比客人食,good!啲牛亦都比人感覺好乾淨,要客人自己燒既肉最緊要係乾淨,怕燒唔熟會食壞肚,但呢到就絕對唔洗擔心啦,更何況食牛半熟是基本吧。我都係燒到咁上下熟就食,肉質好軟身,好重牛味,而,且燒完啲吉列牛都仲可以係脆,真係未試過咁好食既牛,唔係講笑。我叫既係10片set,都已經食到好飽,真係好抵食。最黎埋單加一174,一啲都唔貴。最重要係,黃店 + 高質 + 抵食!香港人加油!三萬 thx!

門口大大隻字「炻」,好易搵、好易認!

我叫既係10片set,都已經食到好飽,真係好抵食。

香港人加油!

三萬 thx!
2020-02-26
10 分鐘 (堂食)
  • 吉列牛板腱