2020-02-20
高質煙燻肉配多款手工啤~~~🍓餐廳名稱The Roundhouse Taproom (中環)🍓餐廳地址中環蘇豪卑利街62號~~~最近成日在家辦公同大舊少咗好多見面啊所以就搵咗日收工之後同大舊相約左喺呢一間朋友介紹嘅半山酒吧嗰度食飯~~~朋友話逢星期二三呢間餐廳都有做Combo night 即係買一個combo set 佢哋又會送返你一個combo set 超抵食 啱晒我哋呢啲 窮得黎又鍾意食嘅人😆~~~☺佢個combo入面包左好多野 包括有2小食同2主食 炸酸瓜 洋蔥圈等等 小食我地三隻都試曬(有薯仔沙律 芝士通粉 同埋菜絲沙律)當中最正嘅梗係芝士通粉啦 每一條通粉入邊都浸滿晒芝士 邪惡度真係爆曬燈🔥 啱晒大舊呢d肥仔食(雖然其實我都好鍾意食)~~~而佢哋啲肉都令我哋好有驚喜 🐷🐮🐔豬牛雞全部都整得好好食(Beef Brisket牛腩最嫩口 雞就特別抵食 超大隻)有種獨特嘅煙熏味 認真睇完餐牌先知 原來佢哋嘅肉 全部都用了美式煙燻爐加九個月嘅oakwood黎煙燻過 而且煙燻咗10幾個鐘 難怪香味獨特 令人食完都意猶未盡啦~~~食完兩個combo set之後其實我哋已經飽到不得了 但係黎
🍓餐廳地址中環蘇豪卑利街62號
~~~
食完兩個combo set之後其實我哋已經飽到不得了 但係黎到酒吧 梗係要試吓佢哋嘅酒啦 而呢一間酒吧仲要之前獲得Time Out 頒佈4星 rating 手工啤非常出名 所以令我哋幾飽都想試下由於佢哋嘅手工啤款式非常之多唔識揀嘅我哋唯有隨意咁督咗兩杯嚟試下 結果兩杯都好好飲 麥味好濃 酒味好出 配肉食超正呀🥩
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)