2023-06-21
今日放假入咗屯門探朋友👫,差唔多到晚飯時間我哋就去咗屯門新城市廣場開餐,想食啲高質小小嘅燒肉,上網見到餐廳食評啲相好吸引,所以就試一試。餐廳有提供套餐選擇,不過我哋想咩都試吓,所以最後單點咗幾款食物。兩款肉類都經過醃製,口感同味道真係不得了,尤其係人氣爆燈嘅菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 ($288) 聽個名就知唔少嘢,食完真係返唔到轉頭,而且食得太膩嘅話唔使怕,仲有燒菠蘿做伴碟。大八爪魚腳 ($278) : 個名真係冇改錯,真係超級大條 😱 原條放上鐵板燒,之後再切粒上碟,食嗰陣時再配埋少少檸檬汁就更加鮮味。龍蝦尾 ($238) : 價錢非常之合理,龍蝦尾竟然唔使三百 😍 蝦尾放上鐵板時,先將蝦肉上嘅調味料加落牛油裏面一齊煮,上枱時再將香噴噴嘅醬汁都係龍蝦肉上面一齊食,味道超級正龍蝦肉肉質更加冇得頂。