2024-05-16 168 瀏覽
台式燒肉有咩特別?餐廳主打結合秘傳做法及原住民風味的台灣燒肉,淨係醬汁都多達12種🤩,馬上同大家報告一下。澳洲M5和牛套餐($418)超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。✨亮點✨期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)夢王非常出名,已經奪得日本生雞卵伴飯祭三連霸,質素之高無用多說。靚肉必須配靚蛋,先會達到更高層次🤩🤩。🔸A5和牛肉眼肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。🔸月見牛夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)極具特色,是以蔬菜汁加入當地麻醬而製成,味道非常清新。不但令肉汁更豐富,亦可減少油膩減,令到整個味道提升多一個層次😍。✨肉類✨🔸嚴選牛舌芯超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。🔸澳洲M5和牛🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)🔸安格斯牛小排全部呈鮮嫩粉紅色,肉質非常漂亮。M5和牛油花分佈平均,牛味濃又有油脂的軟嫩口感❤️牛柳非常軟嫩、牛小排鮮嫩多汁,非常美味,一口一滿足,幸福指數爆晒燈😍😍。✨海鮮✨🔸烤帆立貝🔸虎蝦超新鮮超大隻😍。帆立貝以大量胡椒牛油鋪面,十分惹味。虎蝦啖啖肉,彈牙爽脆。✨正港燒烤✨🔸烤魚干香脆可口,
澳洲M5和牛套餐
澳洲M5和牛套餐($418)
超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。
✨亮點✨

期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
🔸A5和牛肉眼
肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。

🔸月見牛
夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。
月見牛
✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨肉類✨

🔸嚴選牛舌芯
超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。
嚴選牛舌芯
🔸澳洲M5和牛
🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)
🔸安格斯牛小排
✨海鮮✨

🔸烤帆立貝
🔸虎蝦

✨正港燒烤✨

🔸烤魚干
香脆可口,熱辣辣點上沙律醬,一流。
🔸烤豬肉干
惹味得來又有肉汁,超級Juicy😍。
🔸烤金錢牛肚
有意外驚喜,烤完更入味🤩。
✨台灣夜市小吃✨
🔸安平炸柯卷
🔸南部章魚卷
🔸滷水涼拌鴨舌
🔸花枝甜不辣
🔸士林小香腸

全部都勁有特色,彷彿整個夜市放在你的眼前,不用飛去台灣排隊也食到,真係幾開心🙌🏻🙌🏻😆😆。
✨飲品✨
很多台式手調飲品,冷泡茶及罐裝飲品❤️

🔸紅火冰茶
以紅肉火龍果調劑而成,非常特別。入邊有勁多火龍果肉,解膩又健康。

🔸抹茶米苔目
只要讚好及follow佢哋嘅社交平台,就可以免費送一杯。米苔目有點似我們的粉仔,作為飲品,真的是第一次試。想不到與抹茶出奇地夾,驚喜度百分百❤️,值得一試😍
他們提供的菜式十分之多,真的去到目不暇給的程度🤣。我同好友食完都覺得意猶未盡,下次必須encore🤩,誠意推介大家。

想睇更多食評,記得關注我😊
月見牛
嚴選牛舌芯